Preskočiť na hlavný obsah

Starostlivosť o pokožku v zime - časť IV. - nohy

V predchádzajúcich častiach som písala o tom, ako sa treba starať v zimnom období o pokožku  na tvári, o vlasy a ruky. Tento blog by som rada venovala nohám.


NOHY

Súčasťou každodennej starostlivosti by v zime mala byť aj starostlivosť o pokožku nôh. Nejde len o vhodný výber topánok, ponožiek ale aj o používanie tej správnej kozmetiky.
V zime krémujeme mastnejším krémom tvár, ruky, staráme sa o vlasy a skúšame rôzne kúry, no na nohy človek akosi zabúda. "Veď ich ani nie je vidieť, schovávam ich v topánkach", a potom sa vyzujem a vykladám ich, kde sa len dá.

Aspoň každý druhý večer by mala prísť tá správna chvíľa, kedy im treba dopriať aspoň ich 5 minút slávy. Ja osobne začínam peelingom. Konkrétne mätovým. Už po pár minútach mám euforický pocit, že ma lýtka akosi menej bolia a pokožka je prekrvenejšia. Obsahuje mätový extrakt, ekologicky pestovaný olivový olej a aktívne organickú aloe vera. Pomocou granuliek z olivových kôstok odstraňuje zvyšky odumretej pokožky. Dokonca aj mne, šteklivej, jemná masáž nôh prospieva a hlavne mi ponúka svieži pocit po celom dni strávenom v ťažkých zimných čižmách. Po  jemnom vysušení uterákom, netreba zabudnúť aj na miesta medzi prstami, nanesiem tenkú vrstvu krému určeného na nohy a šup do bavlnených ponožiek. 




Mojím favoritom je chladivý krém na nohy z aloe vera z radu produktov Aloe nat. Veľmi príjemne vonia, má upokojujúci  a regeneračný účinok, pokožka je hydratovaná.  Ak moje päty kričia hlasno "pomóóóóóc", na noc im doprajem hrubú vrstvu krému určeného na popraskané päty  alebo len  krém s aloe vera  a samozrejme obujem bavlnené ponožky.




V rámci mojej zvedavosti som vyskúšala aj parfumovaný krém na nohy s olivovým olejom a aloe vera. Popiska tvrdí, že by mal redukovať zápach a zanechávať svieži pocit na nohách. Napísané veľmi stroho, no pravdivo. Patrí medzi ďalších mojich pomocníkov... ešte šťastie, že polička v kúpeľni má nosnosť max. 10 kg. 


Raz do týždňa ponorím nohy do mätového kúpeľa. Používam naň soľný kúpeľ z radu produktov Herbolive. Okrem olivového oleja a mätového extraktu obsahuje aj rozmarín a nohy mi po 15tich minútach priam ďakujú.Odvážni by mohli vytiahnuť svoje vodné masážne prístroje na nohy a umocniť celkový zážitok /ale priznávam, to som neskúšala :) /.





Vcelku cenná rada od kozmetičky, napr. arganový olej vieme na noc aplikovať okolo nechtového lôžka a tiež na veľmi zničené a popraskané päty. Pri veľmi poškodenej a zničenej pokožke netreba čakať zázraky za jednu noc, no postupne by mohli nohy vyzerať k svetu, aj keď, leto je ešte veru ďaleko :).

V poslednej piatej časti si posvietim na cestovné balenia, keďže lyžovačka a prázdninové presuny sú ešte stále v plnom prúde. 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ako to všetko začalo

Píše sa rok 2007 a mesiac po svadbe pristávame s manželom prvýkrát na Rodose.   Začiatok dovolenky je trochu hektický. "Ževraj" som obliata kávou vďaka turbulenciám v lietadle (toto si teda vôbec nepamätám 😊 ) a môj kufor končí v inom hoteli ako má. Ešteže je večer, z autobusu nič nevidím, cítim len vôňu mora a leta. Ráno je našťastie všetko v poriadku, kufor ma čaká na recepcii a dovolenka môže začať. Prvý dojem je neutrálny. Pochádzam z Kysúc, kde je vždy všetko zelené alebo pod snehom, takže vysušená krajina a „holo-kopec“, pri ktorom teraz bývame, ma moc nevedia očariť.   Ale potom to postupne začína, výlet do Lindosu, potulky historickým Rodosom, plavba loďou do Stegny a hŕba mini marketov, ktoré lákajú nielen čačkami ale aj oblečením a kozmetikou. Oblasť Kolymbie nám učaruje. Maličké učupené taverny s vynikajúcim gréckym jedlom a premyslenou stratégiou majiteľov, ako si kúpiť ďalšie a ďalšie pivo Mythos alebo iný nápoj (ku každému dostanete solené arašidy alebo puk

Čo je to spirulina?

Ako prvé, keď niekto povie spirulina, si predstavím zelenú tabletku, ktorú mám pravidelne jesť (najlepšie nalačno?) alebo sypký prášok, ktorý zmiešam s vodou a treba ho vypiť .....  (Prešla som si pitnou kúrou zo zeleného jačmeňa. Kým som si navykla na chuť, pri každom glgu som sa presviedčala, že veď je to pre moju očistu organizmu, stihol to dopiť manžel. Ešteže tak 😉. )                                                                                            Obr. č. 1 Ale čo to vlastne spirulina je? Odkiaľ pochádza, má nejakú históriu?  Boom spiruliny, chlorelly, zeleného jačmeňa je už dlhé roky tu, ale čo sa  za touto rastlinkou skrýva? Môžem jej veriť? A keďže nám pribudol nový  kozmetický rad práve so SPIRULINOU , tak som trochu googlila a prekladala, aby som sa nakoniec s vami podelila o tieto informácie. Spirulina, z latinčiny Arthrospira j e vlastne typ sinice – baktérie označovanej tiež ako  modro-zelená riasa, ktorá sa na Zemi vyskytuje už cez 3,5 miliardy rokov. Vďa

Prečo vyskúšať tuhé mydlá a tuhé šampóny?

  Prečo vyskúšať tuhé mydlá a tuhé šampóny?   Nejde o trend, ktorý býva niekedy neúprosný, ale skôr o celkové výhody, ktoré tieto tuhé šampóny a  tuhé kondicionéry ponúkajú. Už niekoľko mesiacov sú v ponuke tuhé šampóny a  tuhý kondicionér od spoločnosti VisOlivae. Nejde len o ich neskutočnú vôňu, ale aj fakt, že sa dajú kúpiť aj podľa typu vlasov – či už pre všetky typy , normálne a suché ; či mastné vlasy, dokonca šampón proti vypadávaniu vlasov .  Zaujímavý je tuhý šampón určený  na zjednotenie mosadzných tónov blond, bielych alebo sivých vlasov. Jeho sýta fialová farba je úplne úžasná. Zoberte si zloženie: kaolín, olivový olej, pšeničné proteíny, med, ricínový olej, bergamotový olej, bambucké maslo, kakaové maslo, vitamín E, arganový olej, levanduľový olej, vavrínový olej, olej z listov pelargónie, rozmarínový olej..... uf, kto to dočítal do konca. Podľa mňa „pecka“. Samé dobré veci pre naše vlasy.   Nie som v obore kozmetiky nejaká hviezda, no porovnaním zloženia tých