Preskočiť na hlavný obsah

Starostlivosť o pokožku v zime - časť V. - mini balenia

Doteraz som písala o starostlivosti o  tvár, vlasy, ruky aj nohy. V poslednom blogu článkov o starostlivosti o pokožku v zime by som rada upriamila pozornosť na šikovné mini cestovné balenia.
Zdroj: Igor Kupčo  www.ik-photo.com

MINI BALENIA


Zima je v plnom prúde. Na horách sa lyžuje, snowborduje, sánkuje alebo bobuje. Každý výlet či už s rodinou alebo bez nej vyžaduje zbalenie nemalého množstva kozmetiky. Väčšinou sa snažíme zbaliťdo jednej tašky, no nie vždy sa nám to podarí.
Konečne víkend. Vyrážame s rodinou na hory. Kufre pri tej našej štvorčlennej praskajú vo švíkoch a ja ešte stále nemám zabalenú kozmetiku. Mysliac, čo všetko potrebujem, ma chytá panika. A potom si nájdem svoje mini balenia. Bez nich ani na krok. 





Pohodlne sa zmestím do bežnej taštičky na drogériu (najradšej mám tie od mužskej modrej-začína na N :) ). Jeden mini šampón s aloe vera a balzám na vlasy s arganovým olejomsprchový gél s aloe veratelové mlieko s aloe vera alebo telový krém. Mojím najobľúbenejším je ten s jogurtom, no môžte si vybrať aj z verzie s pamajoránom alebo arganovým olejom. Krém na ruky je kamarát s mojou kabelkou, je ich nesmierne množstvo, už len rozjímať, či si vziať ten s medom, kamilkový, nechtíkový, s aloe vera, či arganovým olejom...., takže už ostáva len krém na nohy, najlepšie na unavené s pantenolom.





S takýmto vybavením viem ľahko prežiť intenzívny víkend na horách, ale aj každé plánované/neplánované "cesty na otočku". No a v neposlednom rade tieto praktické balenia ocenia všetci tí, ktorých čakajú kontroly na letiskách. 
  

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ako to všetko začalo

Píše sa rok 2007 a mesiac po svadbe pristávame s manželom prvýkrát na Rodose.   Začiatok dovolenky je trochu hektický. "Ževraj" som obliata kávou vďaka turbulenciám v lietadle (toto si teda vôbec nepamätám 😊 ) a môj kufor končí v inom hoteli ako má. Ešteže je večer, z autobusu nič nevidím, cítim len vôňu mora a leta. Ráno je našťastie všetko v poriadku, kufor ma čaká na recepcii a dovolenka môže začať. Prvý dojem je neutrálny. Pochádzam z Kysúc, kde je vždy všetko zelené alebo pod snehom, takže vysušená krajina a „holo-kopec“, pri ktorom teraz bývame, ma moc nevedia očariť.   Ale potom to postupne začína, výlet do Lindosu, potulky historickým Rodosom, plavba loďou do Stegny a hŕba mini marketov, ktoré lákajú nielen čačkami ale aj oblečením a kozmetikou. Oblasť Kolymbie nám učaruje. Maličké učupené taverny s vynikajúcim gréckym jedlom a premyslenou stratégiou majiteľov, ako si kúpiť ďalšie a ďalšie pivo Mythos alebo iný nápoj (ku každému dostanete solené arašidy alebo puk

Cretan dittany

Zdroj: http://hermionesgarden.blogspot.sk /2011/05/origanum-dictamnus-dittany-of-crete.html Cretan dittany / Origanum dictamnus/ , dittany of Crete alebo hop majoran sú všetko názvy pre rastlinku rastúcu najmä v skalnatých horských oblastiach  Kréty.   Snaha o preklad do slovenčiny bola márna. Na botanickom fóre mi bolo doporučené používať latinský názov. Veľmi milá pani zo SAV prehľadala slovenské názvoslovie druhov a záhradkárske encyklopédie. Všade sa používa len s vedeckým menom bez prekladu do slovenčiny. Keďže ide o rastlinku príbuznú s oreganom a pamajoránom, môžme ju prekladať ako krétsky pamajorán alebo pamajorán z Kréty (Origanum dictamnus), ide však len o opisný tvar, nie doslovný preklad.   Ide o endemický druh ostrova Kréta, prirodzene rastie len na tomto ostrove, pestuje sa však aj v iných oblastiach pre farmaceutický priemysel. Pestuje sa v Embaros-e (na úpätí hôr Dikti pri Heraklione, je centrom pre pestovanie bylín) a v okolitých dedinách južne od He

Prečo vyskúšať tuhé mydlá a tuhé šampóny?

  Prečo vyskúšať tuhé mydlá a tuhé šampóny?   Nejde o trend, ktorý býva niekedy neúprosný, ale skôr o celkové výhody, ktoré tieto tuhé šampóny a  tuhé kondicionéry ponúkajú. Už niekoľko mesiacov sú v ponuke tuhé šampóny a  tuhý kondicionér od spoločnosti VisOlivae. Nejde len o ich neskutočnú vôňu, ale aj fakt, že sa dajú kúpiť aj podľa typu vlasov – či už pre všetky typy , normálne a suché ; či mastné vlasy, dokonca šampón proti vypadávaniu vlasov .  Zaujímavý je tuhý šampón určený  na zjednotenie mosadzných tónov blond, bielych alebo sivých vlasov. Jeho sýta fialová farba je úplne úžasná. Zoberte si zloženie: kaolín, olivový olej, pšeničné proteíny, med, ricínový olej, bergamotový olej, bambucké maslo, kakaové maslo, vitamín E, arganový olej, levanduľový olej, vavrínový olej, olej z listov pelargónie, rozmarínový olej..... uf, kto to dočítal do konca. Podľa mňa „pecka“. Samé dobré veci pre naše vlasy.   Nie som v obore kozmetiky nejaká hviezda, no porovnaním zloženia tých