Preskočiť na hlavný obsah

Čas dovoleniek sa blíži

 

Leto máme predo dvermi. Ani sa nenazdáme a deťom začnú prázdniny. Odpadne im stres zo školy (aj nám rodičom), všetci sa budeme zaručene viac usmievať. Prijímať vitamín D konečne z iného zdroja ako "tabletkového" je na nezaplatenie. Slniečko nám bude svietiť až do samého večera a aj po práci sa budú dať podnikať výlety či už po vlastných alebo na bicykli. No a niekto sa možno bude tešiť na jeseň, lebo toho slniečka bude už jednoducho „too much“ (príliš veľa).

Podaktorí strávime čas na Slovensku v jeho čarokrásnych zákutiach, iní dáme prednosť dovolenke pri mori. Či už obľubujeme tie isté destinácie a každoročne sa tam vraciame (lebo druhý domov), alebo túžime spoznávať nové krajiny, všade nás to slniečko bude sprevádzať.

Kiežby sa dalo na dovolenku len-tak presunúť bez balenia všetkých tých nami potrebných vecí. Podaktorí to dokážu. Môj syn si do tábora s frflaním zbalí opaľovací krém a po príchode ho nepoužitý vybalí, lebo ho zabudol používať. 🤷‍♀️

Rokmi už ako tak viem, čo treba do kozmetickej taštičky zbaliť.  Kiežby to bola taštička 🙈. Akonáhle zistím, že je v kufri ešte miesto, hneď to zneužívam. Sprchovacie gély a šampóny si zväčša kupujeme na mieste. Jednak túžim vyskúšať niečo nové, jednak v zložení 2 chlapi a 2 baby to vieme za ten týždeň minúť tam.

Keďže som priam závislá na našej gréckej kozmetike, väčšina kozmetiky je práve od nás  www.naturalcare.sk 

1.      Opaľovací krém – Pri výbere určite zaváži, do akej destinácie sa chystáme. No vždy balíme 2 kusy opaľovacích krémov. Jeden je väčší s vyšším SPF faktorom (hlavne na prvé dni). Druhý krém je menší, kabelkový a má nižší SPF faktor. Či už preferujete mlieko, krém alebo olej, moje TOP sú rozhodne:

·       Sea n Sand Mlieko na opaľovanie s rozprašovačom pre celú rodinu SPF 30 220 ml

·        Aloha Tropic Olej na opaľovanie SPF 15 s mrkvou 200 ml

·       Sea n Sand Mlieko na opaľovanie mini SPF 20 120ml

 

2.     Krém po opaľovaní. Neviem si predstaviť, že by som sa po osprchovaní nenatrela nejakým mliekom. Určite moje najobľúbenejšie a najvoňavejšie (a len moje :D)  je  Greek yogurt Krémový gél po opaľovaní. Keď by ste si prečítali zloženie, je to také „combo“ úžasných ingrediencií, ktoré vašu pokožku jedine rozmaznajú: bambucké maslo, jogurt, materská kašička, propolis, olivový olej, aleo vera, kyselina hyalurónová. Chladivý a  upokojujúci účinok je zaručený.  

Ostatnej rodinke balím  Aloha Tropic Mlieko po opaľovaní alebo Aloha Tropic Mlieko po opaľovaní predlžujúce opálenie. Základom je aloe vera, olivový olej, pantenol. Ak viete, že sa zaručene spálite (lebo typ pokožky, netrpezlivosť pri natieraní, neochota rodinky sa ponatierať), určite vezmite čistý pantenol. U mňa vyhráva jednoznačne Olive-Elia Panthenol v spreji s olivovým olejom.

3.   Aloe vera – môže a nemusí byť. Mne sa osvedčilo nielen na spálenú pokožku, štípance, ale tiež si s ním rada natieram nohy po oholení. Pokožka je v lete oveľa suchšia a náchylnejšia na precitlivelosť, takže pocit, že ma jednoducho neštípu nohy po oholení, je pre mňa na nezaplatenie. TOP 3 rozhodne sú:

·         Aloe Natura Gél po opaľovaní s aloe vera a nechtíkom

·         Aloha Tropic Upokojujúci gél po opaľovaní

·         Macrovita Gél aloe vera

4.   

 Sprej na vlasy – slnko. Dcéra má prekrásne husté vlasy asi po lopatky a slniečko jej ich vždy vyťahá do špinavo blond farby, že to vyzerá, akoby od malička chodila na melíry. Rozhodne sa nám osvedčilo Santorini grape Ochranné mlieko na vlasy proti slnku. Obsahuje extrakt z hrozna, aloe vera, extrakt z vulkanickej horniny a pantenol a tiež rôzne filtre na ochranu pred slnkom. Vždy pred tým, ako vyrážame na dlhšie  von, vlasy prestriekam týmto mliekom.

5.     Maska na vlasy. Opäť musím spomenúť dcéru, ktorá sa asi ako každé dieťa veľmi rada kúpe v bazéne či v mori. Kombinácia slniečka, morskej vody alebo chlórovanej vody v bazéne predstavujú pre jej dlhé vlasy pohromu. Je samozrejmé, že ich má spletené do vrkoča, no každý večer po umytí šampónom vtierame do nich Herbolive Maska na vlasy pre more a bazén.Vlasy sa jednoznačne ľahšie rozčesávajú a krásne voňaju.

6.     Tonizačný krém na tvár s SPF.  Nech nemusím brať ešte aj make-up, beriem so sebou vždy aj nejaký CC, DD krém. Z našej ponuky som vyskúšala a môžem odporučiť:

·         BodyFarm Sun care Tmavý krycí krém na tvár SPF30

·         Macrovita Tonizačný DD* pleťový krém SPF 50

 

7.     Balzam na ústa s SPF – za mňa jednoznačne MacrovitaBalzam na ústa s propolisom a vitamínom E SPF 20 alebo MelBeauty Balzam na ústa s propolisom. Používam ich celoročne. Nevysušujú pery a ostávajú krásne vláčne.

8.     Krémy na tvár a oči, sérum na tvár– to je asi námet na ďalší blog, no ktorýkoľvek výrobok práve používam a nie je v stave, že ho na dovolenke domíňam, časť z neho si prehodím do dózičiek, aby som ho nemusela so sebou brať celý. 


Témou dózičky, kelímky, fľaštičky to vlastne celé zakončím, lebo všetko, čo používam len ja, sa vždy snažím prehodiť no menších obalov, aby toho naozaj nebolo veľa (vždy je, nebudem sa vyhovárať 😊 ).


Moje topky na akukoľvek cestu sú:

 

Byť ženou baliacou sa na dovolenku nie je vôbec jednoduché. Potešilo by ma, kebyže mi napíšete, že ste na tom rovnako 🙃.


                                                                                                                                    Katka 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ako to všetko začalo

Píše sa rok 2007 a mesiac po svadbe pristávame s manželom prvýkrát na Rodose.   Začiatok dovolenky je trochu hektický. "Ževraj" som obliata kávou vďaka turbulenciám v lietadle (toto si teda vôbec nepamätám 😊 ) a môj kufor končí v inom hoteli ako má. Ešteže je večer, z autobusu nič nevidím, cítim len vôňu mora a leta. Ráno je našťastie všetko v poriadku, kufor ma čaká na recepcii a dovolenka môže začať. Prvý dojem je neutrálny. Pochádzam z Kysúc, kde je vždy všetko zelené alebo pod snehom, takže vysušená krajina a „holo-kopec“, pri ktorom teraz bývame, ma moc nevedia očariť.   Ale potom to postupne začína, výlet do Lindosu, potulky historickým Rodosom, plavba loďou do Stegny a hŕba mini marketov, ktoré lákajú nielen čačkami ale aj oblečením a kozmetikou. Oblasť Kolymbie nám učaruje. Maličké učupené taverny s vynikajúcim gréckym jedlom a premyslenou stratégiou majiteľov, ako si kúpiť ďalšie a ďalšie pivo Mythos alebo iný nápoj (ku každému dostanete solené arašidy alebo puk

Čo je to spirulina?

Ako prvé, keď niekto povie spirulina, si predstavím zelenú tabletku, ktorú mám pravidelne jesť (najlepšie nalačno?) alebo sypký prášok, ktorý zmiešam s vodou a treba ho vypiť .....  (Prešla som si pitnou kúrou zo zeleného jačmeňa. Kým som si navykla na chuť, pri každom glgu som sa presviedčala, že veď je to pre moju očistu organizmu, stihol to dopiť manžel. Ešteže tak 😉. )                                                                                            Obr. č. 1 Ale čo to vlastne spirulina je? Odkiaľ pochádza, má nejakú históriu?  Boom spiruliny, chlorelly, zeleného jačmeňa je už dlhé roky tu, ale čo sa  za touto rastlinkou skrýva? Môžem jej veriť? A keďže nám pribudol nový  kozmetický rad práve so SPIRULINOU , tak som trochu googlila a prekladala, aby som sa nakoniec s vami podelila o tieto informácie. Spirulina, z latinčiny Arthrospira j e vlastne typ sinice – baktérie označovanej tiež ako  modro-zelená riasa, ktorá sa na Zemi vyskytuje už cez 3,5 miliardy rokov. Vďa

Prečo vyskúšať tuhé mydlá a tuhé šampóny?

  Prečo vyskúšať tuhé mydlá a tuhé šampóny?   Nejde o trend, ktorý býva niekedy neúprosný, ale skôr o celkové výhody, ktoré tieto tuhé šampóny a  tuhé kondicionéry ponúkajú. Už niekoľko mesiacov sú v ponuke tuhé šampóny a  tuhý kondicionér od spoločnosti VisOlivae. Nejde len o ich neskutočnú vôňu, ale aj fakt, že sa dajú kúpiť aj podľa typu vlasov – či už pre všetky typy , normálne a suché ; či mastné vlasy, dokonca šampón proti vypadávaniu vlasov .  Zaujímavý je tuhý šampón určený  na zjednotenie mosadzných tónov blond, bielych alebo sivých vlasov. Jeho sýta fialová farba je úplne úžasná. Zoberte si zloženie: kaolín, olivový olej, pšeničné proteíny, med, ricínový olej, bergamotový olej, bambucké maslo, kakaové maslo, vitamín E, arganový olej, levanduľový olej, vavrínový olej, olej z listov pelargónie, rozmarínový olej..... uf, kto to dočítal do konca. Podľa mňa „pecka“. Samé dobré veci pre naše vlasy.   Nie som v obore kozmetiky nejaká hviezda, no porovnaním zloženia tých